סל הקניות ריק
- להמשך קניות
-
רוצים להתייעץ? נציגי השירות שלנו זמינים עבורכם בווטסאפ
הלינקים לרכישות המוצרים מתעדכנים כשיוצאים דגמים חדשים
המאמר הבא יציג בפניכם את כל סדרות ה-Mac שזמינות לרכישה נכון לסוף שנת 2022.
במאמר זה ננסה לאפיין ולקטלג את הסדרות השונות, ולתת כלים בסיסיים שיעזרו להבין איך לבחור מחשב Mac על סמך השימושים שלכם, הצרכים והתקציב שהקצבתם לכך.
בשנת 2022 כמעט כל אחד זקוק למחשב, לרוב האנשים יוצא להשתמש במחשב כלשהו באופן יום יומי (גם טלפון חכם הוא מחשב, אבל קטן ונוח). אז צריך לקנות מחשב, השאלה היא איזה? בשביל זה אנחנו כאן!
נתחיל בהבהרה – אם אתם זקוקים למחשב שיריץ את מערכת ההפעלה Windows של מיקרוסופט, כי יש לכם תוכנה שעובדת רק ב-Windows או שזו מערכת ההפעלה שאתם מכירים ונוח לכם, המאמר הזה אינו בשבילכם, מאמר נחמד של אתר Gadgety אולי יעזור לכם למצוא מחשב PC.
אם כבר יצא לכם להיחשף לממשקים שונים של Apple (במכשירי iPhone לדוגמה), אהבתם את חווית השימוש ואתם מעוניינים לתרגם אותה גם למחשב האישי שלכם, ה-Mac הנכון בהחלט יספק לכם חוויה דומה.
אם אתם משתמשים במחשב לעבודה מקצועית יום יומית, Mac יכול מאוד להתאים לכם, אבל חשוב לוודא שסביבת ה-Mac תומכת בצרכים שלכם בצורה מלאה, ובזה ניגע בהמשך.
בואו נתחיל בלהכיר את הליין-אפ הנוכחי, אלו כל סדרות המחשבים שקיימים בליין-אפ (מסודרים מהזול ליקר לפי נתונים מהאתר של אפל שנכונים גם לרכישה באתר שלנו):
Mac mini, MacBook Air M1, MacBook Air M2, iMac 24, MacBook Pro 13 M2, MacBook Pro 14/16, Mac Studio, Mac Pro.
הליין-אפ מתחלק ל-4 קטגוריות כלליות:
לפי החלוקה הזו, אפשר לקטלג את כל המחשבים בטבלה:
בואו נבין מה היתרונות והחסרונות של כל Mac ולמי הוא מתאים:
ה-Mac mini הוא ה-Mac הזול ביותר בליין-אפ, המחיר הזול גורם לו להיתפס כ-״דגם כניסה״ שולחני לעולם ה-Mac.
ה-Mac mini הנוכחי מגיע עם שבב M1 שהושק לראשונה בנובמבר 2020 עם 8 ליבות מעבד ו-8 ליבות גרפיות, את הזיכרון ניתן לשדרג למקסימום של 16 ג״ב Unified Memory וניתן לבחור בנפח אחסון של 256 ג״ב ועד 2 טרה לכל היותר.
ה-Mac mini כמובן מוגבל בהיותו מחשב שולחני (דסקטופ), הוא לא מגיע עם אביזרים נלווים (מסך, מקלדת או עכבר) ונדרש לרכוש אותם בנפרד. לכן לדעתי הוא לא מחשב הכניסה האידיאלי לעולם המק, אלא הוא מכשיר מושלם למי שצריך מחשב Mac קטן, עמיד, שעושה את העבודה ולמשתמשים שכבר יש ברשותם עמדת עבודה ביתית או משרדית עם כל האביזרים הנחוצים ורוצים Mac.
יתרונות: זול, עמיד, חיבורים מגוונים.
חסרונות: שימוש מאוד נישתי, צריך להוסיף אביזרים חיצוניים.
סיכום: מושלם למי שצריך מק נייח, עמיד וזול.
למעבר לדף מוצר
עדכון 2024 יצאו דגמי M4 (מדהימים יש לציין…)
המקבוק אייר מהדור הקודם שהושק גם הוא בנובמבר 2020 זמין כיום עם שבב M1 בעל 8 ליבות מעבד ו-7 ליבות גרפיות, את הזיכרון ניתן לשדרג למקסימום של 16 ג״ב Unified Memory וניתן לבחור בנפח אחסון של 256 ג״ב ועד 2 טרה לכל היותר.
מבחינתי, ומבחינת הרבה סוקרים ביוטיוב, ה-MacBook Air M1 הוא ה-Mac עם הערך-לכסף (value-for-money) הטוב ביותר ש-Apple הוציאה בשנים האחרונות (לדעתי מאז המקבוק פרו 2015, לפני המעבר לטאץ׳-בר).
הוא חזק מאוד יחסית למקבוק אייר מדורות קודמים (בייחוד בגרסאות משודרגות שלו), הוא קל מאוד, עם סוללה מדהימה שמחזיקה יום עבודה שלם (20 שעות גלישה לפי אפל) ובתכלס הוא פשוט עושה את העבודה.
לכן לדעתי ה-MacBook Air M1 הוא הוא ״מחשב הכניסה״ לתחום המק.
יש לו ביצועים דומים ל-Mac mini, אבל הוא מגיע עם מסך, מקלדת, טראקפד וניידות שזה קריטי לרוב המשתמשים. אחרי שציינתי את כל זה, חשוב לציין גם שה-MacBook Air M1 חלש ביחס לדגמי ה-MacBook Pro והוא לא מתאים למי שמחפש מחשב לשימושים מקצועיים בתחומי התמונה/וידאו/קוד וכו׳.
עוד חשוב לציין – שיצא MacBook Air M2 שבו ניגע בהמשך.
יתרונות: ערך-לכסף גבוה, מתאים להמון שימושים, חיי סוללה מעולים.
חסרונות: חלש לשימושים מקצועיים,עיצוב קצת מיושן ביחס ל-MacBook Air M2.
סיכום: חדשים בעולם המק – קחו MacBook Air M1.
המקבוק אייר מהדור החדש שהושק בחודש יוני 2022 זמין כיום עם שבב M2 בעל 8 ליבות מעבד ובחירה בין 8 ל-10 ליבות גרפיות, את הזיכרון ניתן לשדרג למקסימום של 24 ג״ב Unified Memory וניתן לבחור בנפח אחסון של 256 ג״ב ועד 2 טרה לכל היותר.
מחשב שנוי במחלוקת, מצד אחד, הוא אמור להיות מדהים, ממשיך את ה-MacBook Air M1 עם שינוי לעיצוב עדכני וצורה חדשה ומגניבה, הוא מגיע ב-4 צבעים מדליקים לבחירה, ועם מאג-סייף! התרגשות.
מצד שני, המחיר שלו יקר (במפרטים הגבוהים הוא מתקרב במחיר ל-MacBook Pro 14), הוא עם שבב לא חזק במיוחד (שיפור מינורי בלבד לעומת ה-M1), והרבה מדווחים על הרגשה פלסטיקית זולה מהמקלדת, היוטיובר המעולה קווין מסביר על זה.
מה קורה פה? לדעתי, אפל הצליחו עם ה-MacBook Air M1 מעבר למצופה, כך שהיה קצת קשה לצור שיפור משמעותי בדור הבא, לכן הם פנו לכיוון של שינוי הצורה והעיצוב יותר מאשר בפרקטיקה ובביצועים.
ה-MacBook Air M2 אמנם מחשב מצויין, מדליק, שכיף לעבוד איתו ויישמר להרבה שנים, אבל הוא לא בעל הערך-לכסף הכי גבוה בליין-אפ.
יתרונות: עיצוב חדש, מאג-סייף, מסך מעולה.
חסרונות: יקר ביחס לדור הקודם, דיווחים על פלסטיקה שמרגישה זולה.
סיכום: המק הנייד לשימוש אישי הכי טוב שיש היום.
למעבר לדף מוצר. עדכון 2024 – יצאו MacBook Air חדשים
נתחיל בזה של-iMac 24 יש מסך מדהים. הוא אמנם נייח, אבל קל להזיז אותו בבית.
הוא מגיע ב-7 צבעים מגניבים לבחירה. אפשר לחשוב עליו בעצם בתור Mac mini שעטוף במסך, והוא גם מגיע עם מקלדת ועכבר, מה שנקרא הכל-באחד (all-in-one) כרגע זה גם ה-Mac היחיד בתצורת ה-All In One.
ה-iMac 24 גם הוא מגיע עם שבב M1 בעל 8 ליבות מעבד ובחירה בין 7 ל-8 ליבות גרפיות, את הזיכרון ניתן לשדרג למקסימום של 16 ג״ב Unified Memory וניתן לבחור בנפח אחסון של 256 ג״ב ועד 2 טרה לכל היותר. חשוב להדגיש שבדגמים המשודרגים שלו הוא מגיע עם כניסת כבל רשת ותוספת של 2 חיבורי Type-C.
לטעמי זה המחשב המושלם לתלמיד או סטודנט שמעוניין במחשב נייח, הוא מוגבל עבור משתמשים מקצועיים אך בעזרת מצלמה נהדרת ומסך יוצא דופן ישמש כמחשב ביתי מושלם לשימושים סטנדרטיים.
יתרונות: הכל-באחד עם מסך מעולה, צבעים מגניבים, קל להזזה בתוך הבית.
חסרונות: קצת יקר לעומת הביצועים שלו, מתאים לשימושים סטנדרטיים ביתיים.
סיכום: תבדקו טוב טוב שזה המחשב שמתאים לכם לפני שאתם קונים.
המוצר לא זמין לרכישה באתר. למעבר ל-iMac M3
גם iMac M3 כבר לא זמין.
המק שממשיך את הסדרה שלו בלי יותר מדי חידושים. הוא חזק, אבל לא חזק מדי, הוא עושה את העבודה, אבל לא הכי מהר, יש לו טאץ׳-בר, אבל אף אחד לא חושב שזה טוב. ובכללי הוא עוף קצת מוזר בליין-אפ, כאילו, למה לא לקנות כבר את ה-MacBook Pro 14? לא ברור. מה שכן ברור זה שהרוכש שיקנה אותו יהנה ממחשב חזק ועמיד שיספיק למספר שנים יפה מאוד, כן, גם לעבודה.
יתרונות: הפרו הכי זול, טאץ׳-בר.
חסרונות: לא מספיק זול, טאץ׳-בר.
סיכום: תוסיפו עוד כמה שקלים ותקנו MacBook Pro 14.
המוצר לא זמין לרכישה באתר למעבר לקטגוריית MacBook Pro
אני קצת משוחד, אבל דגמי ה-MacBook Pro בגודל 14 ו16 אינצ׳ הם גולת הכותרת של הליין-אפ, מאז דגמי ה-Mac הראשונים שיצאו עם אפל סיליקון (M1, M2 וכו׳) כולם חיכו להכרזה על MacBook Pro אמיתי. ומאז שהוא יצא, הוא המחשב הכי טוב בליין-אפ, בפער, פער גדול.
זה לא צפוי להשתנות עד ההשקה של היורש שלו. ה-MacBook Pro 14/16 מגיע עם מסך מדהים, באמת מדהים. מעבד עוצמתי, ממש עוצמתי שמגיע בכמה וריאציות לבחירה. עיצוב חדש עם נוסטלגיה ובלי טאץ׳-בר, בלי! המחשבים האלה שינו את המשחק ונתנו למשתמשים הכי כבדים את האפשרות לעבוד על מחשב עוצמתי. וזה בדיוק מה שהוא: מקבוק פרו למשתמשים מקצועיים ויוצרי תוכן שזקוקים לכח עיבוד וביצועים גרפיים מעולים.
השבבים הזמינים בדגמי המקבוק פרו 14 ו-16 אינץ:
יתרונות: מעבד חזק, מסך מדהים, עיצוב יפה, יותר חיבורים.
חסרונות: יקר.
סיכום: אם אתם יכולים להרשות לעצמכם את המק הזה, תקנו אותו.
למעבר לדף מוצר של ה-14 אינץ׳ ושל ה-16 אינץ׳
עדכון 2024 – יצאו דגמי MacBook Pro עם מעבדי M4
מעבר לדגמי M4
מחשב נייח לשימושים מקצועיים, מאוד עוצמתי, בעצם יש לו וריאציה של המעבד הכי חזק כיום בליין-אפ (כפול מהמעבד החזק ביותר של ה-MacBook Pro 14/16). לא הרבה צריכים כל כך הרבה כוח עיבוד אבל מי שכן צריך, אומר תודה, כי ה-Mac Studio הוא מפלצת ביצועים במעטפת יפה ואלגנטית, חשוב לציין שהוא גם מאוד יקר, וכמו ה-Mac mini, הוא מגיע ללא מסך או אביזרים נוספים אז צריך לקנות גם אותם, יוצא הרבה כסף, אבל ללא ספק שווה את זה.
יתרונות: המק עם אפל סיליקון הכי חזק כיום.
השבבים הזמינים בדגמי המק סטודיו אינץ:
חסרונות: יקר, צריך להוסיף מסך, מקלדת, עכבר.
סיכום: מתאים למי שצריך כוח, הרבה כוח.
מבחינתי, הוא לא באמת בליין-אפ, קודם כל כי מי שבאמת צריך אותו, לא צריך את ההסבר ממני וטווח המחירים שלו מתחיל מ – 6,000$ (כן, דולר) ויכול להגיע ל – 50,000$ (כן כן 50 אלף). בקצרה ה-Mac Pro הוא מחשב על, שמתאים לעסקים בקנה מידה גדול מאוד (נניח, הפקות בהוליווד) אני כן אגיד שה-Mac Pro עדיין לא עבר לאפל סיליקון, ומאוד מעניין מה יהיה איתו בהמשך.
יתרונות: היחיד שמתאים לתחום שלו.
חסרונות: בלי אפל סיליקון.
סיכום: לא מתאים לכם. תחזרו למק מיני שלכם.
יפה, אלו כל המקים שבליין אפ. עכשיו אחרי שהכרנו אותם, הגיע הזמן להכיר אתכם, מה הצרכים שלכם, מה התקציב ומה לבחור
זו השאלה הראשונה שצריכה להישאל, כי בלי לדעת את הצרכים אי אפשר לבחור מחשב (או כלום בעצם).
אז איך מתחילים? שואלים את עצמנו שאלות כמו
לאחר שהבנו את הצרכים שלנו, אפשר לעבור לשאלות הקשות,
כדי להבין מה צריך להיות התקציב, נצטרך קודם להבין ממה התקציב מורכב
סדרי הגודל של עלות המוצר – מחירי מקים נעים בין 3,000₪ לבין 30,000₪ (ויותר) אבל אפשר להגיד שהטווח המוערך הריאלי לשימושים אישיים הוא 3,000₪ עד 7,000₪ ולשימושים מקצועיים 6,000₪ עד 16,000₪.
אלו סדרי הגודל שצריך להתחשב בהם. אם התקציב שלכם נמוך מזה, שווה לבדוק קניית מחשב יד שנייה / מחודש לקטגוריית המחודשים באתר.
תמיד, בכל קנייה, כדאי להתחשב בעלויות נוספות שלא תמיד חושבים עליהם בהתחלה. ניקח את ה-Mac mini לדוגמה, שמפרט הבסיס שלו עולה סביב ה-3,000₪, זה נהדר אבל נצטרך להוסיף גם מסך, מקלדת ועכבר, כבר יוצא לנו עוד 1,000₪ – 1,500₪. גם ב-MacBook Pro שמגיע עם מסך, מקלדת וטראקפד מובנים, נרצה להוסיף כיסוי שישמור לנו על המק, מתאמים למיניהם, כונן חיצוני שישמש לגיבוי.
לכן, צריך לקחת את זה בחשבון מראש, ולהגדיר שבערך 20-25% מהתקציב הוא למוצרים משלימים למוצר המרכזי
פה יש חלוקה בין שימוש אישי למקצועי. בשימוש אישי, המחשב לא יכניס לכם כסף (לא אמור לפחות), לכן ההשקעה הכספית היא שיקול פשוט של כמה אני רוצה להשקיע. בשימוש מקצועי, בו המחשב הוא מקור הפרנסה שלכם, השיקול יותר מורכב, נכנסים פה שיקולים עסקיים, תזרימיים, עלות מול תועלת, הלוואות, תשלומים ועוד.
החלק הזה בסוף, אבל זה לא מוריד מחשיבותו. אין ספק שמק זה מחשב מושלם, אבל הוא יותר ממושלם, עם מוצרים משלימים שמתאימים למחשב שלכם ולצרכים שלכם. ויש המון דברים שאפשר להוסיף למק כדי לשפר אותו. אביזרים נלווים כמו כונן חיצוני, מסך נוסף, מקלדת ועכבר, מתאמים, מעמדים, שירותים כמו אחריות מורחבת, Apple Care, מחשב חלופי, תוכנות כמו Final Cut, Pixelmator, Setapp, PyCharm ועוד ועוד ועוד. מוצרים משלימים אמנם לא הכרחיים, ואפשר להשתמש במק גם בלעדיהם אבל אין ספק שהמוצר המשלים המתאים ישפר את חווית השימוש האישי במק שלכם מאוד, ואם השימוש שלכם מקצועי, כנראה שאפילו תידרשו לקניית מוצר משלים כלשהו למק שלכם, כדי שתוכלו לעבוד. לכן מומלץ לכלול את החלק הזה בתהליך המחשבה של הבנת הצרכים והתקציב שלכם.
לסיכום, יש מגוון מחשבי מק שיכולים להתאים לכם, הם מתחלקים לשימושים – אישי ומקצועי, ולתצורה – נייד ונייח. לפי הצרכים והתקציב שלכם תוכלו למצוא את המק שיתאים לכם בצורה המירבית. אחרי שהחלטתם על מחשב, תחשבו איזה מוצרים משלימים תרצו להוסיף. וזהו בעיקרון, רק נשאר לקנות.
סטודנט שנה שנייה לראיית חשבון – בשנה הראשונה הוא סחב עם מחשב ישן שהחזיק מעמד, אבל לא עשה את העבודה כמו שצריך, תמיד היה נתקע, לפעמים נכבה וחיי הסוללה שלו על הפנים. הוא צריך מחשב עמיד ואמין עם חיי סוללה ארוכים (כמה שיותר יותר טוב). לשימושים כמו כתיבת מסמכים, מאמרים, יצירת טבלאות מורכבות, גלישה באינטרנט. התקציב שלו לא גבוה, והוא גם לא מתכוון לחרוג ממנו (בכל זאת, רואה חשבון).
שורה תחתונה, ההמלצה היא – MacBook Air M1 + אחריות מורחבת + תוכנה ספציפית
הסבר – MacBook Air M1 הוא המחשב עם חיי הסוללה הכי טובים שיש בליין-אפ, הוא בנוי כמו המחשבים מלפני העיצוב החדש, ולכן יותר עמיד. והוא אוכל בלי מלח את השימושים שלו. האחריות המורחבת תתן לו שקט פיננסי ל-3 שנים והוא כנראה יצטרך תוכנה ספציפית בתשלום.
מעצבת ותיקה עם iMac שכבר לא מספיק לה – המעצבת משתמשת ב-iMac כבר 5 שנים, הוא היה מדהים, במיוחד המסך שלו, וקלות השימוש. בעקבות עלייה בכמות העבודה שיש לה בזמן האחרון היא מחפשת מחשב שיקצר לה את זמני הרינדור והייצוא, אבל היא לא מוכנה להתפשר על נוחות השימוש או על איכות המסך.
שורה תחתונה, ההמלצה היא – Mac Studio במפרט עם מעבד M1 Ultra ומסך Studio Display עם אפשרות לטרייד אין על המחשב הישן.
הסבר – אין פה הרבה מה להתבלבל, היא צריכה כוח, ול-Mac Studio יש הכי הרבה כוח. היא לא תצטרך מוצרים משלימים כי כבר יש לה הכל, אבל אולי היא תצליח לקבל זיכוי משמעותי על ה-iMac הישן שלה. לגבי המסך, העניין הוא שה-Studio Display הוא מסך של אפל, ולכן הכי מתאים למק. אבל הוא גם ביחס נמוך של ערך-לכסף וגם צפי האספקה שלו רחוק. שווה לשקול מסך אחר.
פרילאנס שנה שנייה מפתח Web – הוא התחיל את העסק עם ה-MacBook Pro 13 הישן והאהוב שלו, וקשה לו להיפרד ממנו, אבל אין ברירה, הוא רוצה לדהור קדימה על סוס מירוץ, לא סוס זקן ועייף. הוא משתמש בהרבה תוכנות פתוחות כל הזמן, כמה דפדפנים במקביל, מריץ npm install בזמן פגישות זום תוך כדי שהוא מדבג למה בבקשת POST לא מגיע האובייקט הנכון. והוא מג׳נגל בין עמדת העבודה המרשימה שלו עם 2 מסכים (או אפילו 3?) ובין עמדות עבודה מזדמנות כמו ארומה. הוא צריך מחשב חזק, שלא עוצר ולא מתבכיין שאפשר לעבוד איתו גם בלי כלום וגם כשהכל מחובר אליו.
שורה תחתונה, ההמלצה היא – ללא ספק, MacBook Pro 14/16, שירות מחשב חלופי, ו-Setapp
הסבר – בעוד שגודל המסך הוא בחירה אישית, המקבוק פרו 14/16 הוא היחיד שייתן מענה לכל השימושים שלו. נייד אבל חזק, אפשר לחבר אליו יותר ממסך חיצוני אחד אבל גם קל לקחת אותו ולעבוד בבית קפה. מחשב שלא עוצר, ויהיה מספיק גם לשנים קדימה. שירות מחשב חלופי הוא הכרחי פה, כדי לא לעצור את העבודה בשום מצב, וב-setapp יש מספיק אפליקציות לכל שימוש שלא יבוא, בתשלום חודשי קבוע וידוע מראש.
פנסיונרית שמבינה דבר או שניים בטכנולוגיה – היא צריכה מחשב לבית, קצת גלישה באינטרנט, קצת זום עם הנכדים, קצת ניהול קבצים והדפסת מסמכים בשביל כל בירוקרטיה שתבוא, יש לה כסף, אבל היא לא צריכה או רוצה יותר מדי. משהו פשוט וטוב שלא יעשה לה בעיות ושהיא תוכל פשוט להשתמש במחשב, בלי להסתבך.
שורה תחתונה, ההמלצה היא – למען האמת, iPad, אבל מי שרוצה מק רוצה מק, אין מה להתווכח. iMac 24 הוא הבחירה המתאימה.
הסבר – מסך גדול וברור שקל בעיניים, מחשב אסתטי ויפה, צבעוני ודקיק שמשתלב בכל מקום בבית. פשוט לשימוש, וכיף לעבוד איתו. ואם כן יהיה לה iPad, הם יעבדו מעולה ביחד. אפשר להזיז אותו בקלות אבל הוא גם עמדה בפני עצמו. הוא מגיע עם מקלדת ועכבר, ויש לו מצלמה מובנית וכמובן מסך, אז לא צריך להסתבך עם דברים נוספים לקנייה. כשמו כן הוא – הכל-באחד (all-in-one).